środa, 4 lutego 2015

J jak JARMUŻ - cz.2

Zielono nam, czyli jarmużowej przygody ciąg dalszy.

Na obiad filet z dorsza, kasza jaglana i jarmuż.
Jarmuż wrzucamy do gorącej wody na 5 min. Na patelni podsmażamy cebulkę, czosnek, mały por, dodajemy pieprz i sól i wrzucamy jarmuż. 
 Robi się błyskawicznie, wspaniale smakuje wszystkim domownikom i ma wiele witamin i minerałów.
 Zagości w mojej kuchni na stałe i jeszcze wypróbuję go w formie chipsów jako przekąskę.
Mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną, posypujemy szczypiorkiem i orzeszkami piniowymi.
Pyszne i zdrowe!
Jedna porcja : 438 kcal, 22,5g węglowodanów, 34,7g białka, 24,3g tłuszczu.

3 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam jarmuż, chipsy są boskie (szczególnie z chili ), i w koktajlach też się sprawdza :) dziś sprawdzę jak się z jaglaną dogaduje :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń