Zielono nam, czyli jarmużowej przygody ciąg dalszy.
Na obiad filet z dorsza, kasza jaglana i jarmuż.
Jarmuż wrzucamy do gorącej wody na 5 min. Na patelni podsmażamy cebulkę, czosnek, mały por, dodajemy pieprz i sól i wrzucamy jarmuż.
Robi się błyskawicznie, wspaniale smakuje wszystkim domownikom i ma wiele witamin i minerałów.
Zagości w mojej kuchni na stałe i jeszcze wypróbuję go w formie chipsów jako przekąskę.
Mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną, posypujemy szczypiorkiem i
orzeszkami piniowymi.
Pyszne i zdrowe!
Jedna porcja : 438 kcal, 22,5g węglowodanów, 34,7g białka, 24,3g tłuszczu.
Jedna porcja : 438 kcal, 22,5g węglowodanów, 34,7g białka, 24,3g tłuszczu.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńuwielbiam jarmuż, chipsy są boskie (szczególnie z chili ), i w koktajlach też się sprawdza :) dziś sprawdzę jak się z jaglaną dogaduje :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dla mnie to połączenie jest rewelacyjne!:-)
Usuń