niedziela, 6 września 2015

Niedziela to czas na deser. CIASTO Z BATATÓW

Na deser ciasto czekoladowe z batatów.

Składniki:
2 duże bataty
2 jajka
1/3 szklanki erytrolu
1/2 szklanka tłuszczu ( użyłam oleju kokosowego)
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia
4 łyżki mąki kasztanowej
40 g morwy ciemnej ( mogą być rodzynki )



Bataty obrane trzemy na tarce, ubijamy białka. Starte bataty mieszamy z pozostałymi składnikami, na koniec dodajemy ubite białka. Pieczemy w 180 st.C 30 min.
Całe ciasto ma 1921 kcal. Wychodzi 12 porcji.
Jedna porcja: 160 kcal, 8,8 g T / 17,5 g W / 4g B

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz