sobota, 19 września 2015

CIASTKI zawsze chętnie. MUFFINY czekoladowe z batatów.

Wrzesień to miesiąc bez słodyczy. Ale jak żyć?


Trzeba się wspomagać robiąc MUFFINY z batatów.
Wychodzi 12 szt.
 
1 porcja to 80 kcal, 5,4g B/ 5,6g T/ 9,2g W



Skład:
  • 2 bataty
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 miarki odżywki białkowej
  • 46g rodzynek
  • 4 łyżki mąki ( dałam mąkę z ciecierzycy)
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego
  • 1 łyżka erytrolu lub innej substancji słodzącej
  • 1/2 łyżki sody



Bataty trzemy na tarce, dodajemy pozostałe składniki. Białka ubijamy i dodajemy na końcu.
Pieczemy w 180 st.C ok. 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz