Wrzesień to miesiąc bez słodyczy. Ale jak żyć?
Trzeba się wspomagać robiąc MUFFINY z batatów.
Wychodzi 12 szt.
1 porcja to 80 kcal, 5,4g B/ 5,6g T/ 9,2g W
Skład:
- 2 bataty
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao
- 2 miarki odżywki białkowej
- 46g rodzynek
- 4 łyżki mąki ( dałam mąkę z ciecierzycy)
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1 łyżka erytrolu lub innej substancji słodzącej
- 1/2 łyżki sody
Bataty trzemy na tarce, dodajemy pozostałe składniki. Białka ubijamy i dodajemy na końcu.
Pieczemy w 180 st.C ok. 30 min.
Pieczemy w 180 st.C ok. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz