czwartek, 12 marca 2015

TOSTY TOSCIKI to jest pyszne

Drugie śniadanie!
Na ciepło lub na zimno!
Składniki: 2 jajka, 4 łyżki mąki razowej typ 2000, 15g odzywki białkowej lub twarogu. Dodatki: 12g żurawiny, 6 g migdałów, 7 g wiórków kokosowych.
Miksujemy i wkładamy na kilka minut do opiekacza.
Można posmarować na wierzchu dżemem, owocowym musem, galaretką, masłem orzechowym, wszystkim na co macie ochotę. Lub jeść na sucho- bo są pyszne.
TOSTY!

4 tosty to porcja dla jednej osoby: 396 kcal, 25gB, 41gW, 15gT
Kto z nas nie lubi zjeść z rana pysznych, cieplutkich tostów? Lepiej je jednak wyrzucić ze swojego jadłospisu. Chleb tostowy naszpikowany jest chemią. Normalne pieczywo składa się z mąki, drożdży wody i soli. W chlebie tostowym aż kipi od konserwantów. Dowód? Zwykły chleb można jeść zaledwie przez kilka dni, tostowy jest pyszny i świeży nawet przez dwa tygodnie od otwarcia.
 Od dziś wyrzuć ze swojego jadłospisu chleb tostowy.
Ten chleb naszpikowany jest chemią. 
Normalne pieczywo składa się z mąki, wody i drożdży lub zakwasu.
Chleb tostowy kipi od konserwantów. Dowodem jest to,że zwykły chleb po kilku dniach nie nadaje się do zjedzenia, a chleb tostowy można jeść nawet po kilku tygodniach od otwarcia.

Kto z nas nie lubi zjeść z rana pysznych, cieplutkich tostów? Lepiej je jednak wyrzucić ze swojego jadłospisu. Chleb tostowy naszpikowany jest chemią. Normalne pieczywo składa się z mąki, drożdży wody i soli. W chlebie tostowym aż kipi od konserwantów. Dowód? Zwykły chleb można jeść zaledwie przez kilka dni, tostowy jest pyszny i świeży nawet przez dwa tygodnie od otwarcia.

2 komentarze:

  1. super przepis!
    nie jadłam nigdy tostów ze sklepu bo od razu widać jaki skład. powinni w końcu coś z tym zrobić, to powinno być karane ,że trują ludzi, dobrze że jesteśmy MY i uświadamiamy im to !!! ;)
    W nas siła, dalej rozpowszechniajmy zdrowy tryb życia i zdrowe odżywianie i ja wierzę w to że dzięki temu , chemii już nie będzie za nie długo i wyeliminują ją ze sklepów

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma szans na wyeliminowanie chemii z jedzenia. Ale można ją minimalizować i mieć świadomość, co się je.:-)

    OdpowiedzUsuń